Alla inlägg den 28 mars 2010

Av . . - 28 mars 2010 22:26



Barnet:


Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 750 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Hjärnan förändras, fram tills nu har hjärnan haft en slät yta. Nu bildar hjärnan de karakteristiska fårorna och vecken på ytan för att göra plats för alla nervceller


Barnet börjar reagera på ljus vid den här tiden. Om man lyser på magen håller barnet upp händerna framför ögonen.


Barnet sover nu i längre sammanhängande perioder. Ibland stämmer barnets sömnmönster överens med ditt.



Mamman:


Ditt barn delar dina känslor. Om du är ledsen, trött eller stressad känner barnet av det. Han eller hon reagerar på de stresshormoner som bildas i din kropp. Om du blir rädd för något kommer barnet att reagera på adrenalinet i ditt blod. Men barnet reagerar också på när du känner dig glad, nöjd och älskad. Alla endorfiner flödar genom ditt blod och genom navelsträngen till ditt barn.


Nu har ditt barn tydliga sov- och vakenperioder. Känner du det? Du kanske ser ett mönster. Är barnet vaket samtidigt som du? Eller har du ett litet liv i magen som rumsterar omkring på natten?


      

v.18                                                  v.26



Av . . - 28 mars 2010 14:04

Ja, klockan har redan hunnit bli 14.. o jag har inte gjort ett skit känns det som.. druckit kaffe å kollat repriser på tv, typ alla är ju bakis och orkar inte hitta på nånting :(


Jag gav mig ut på lite galej igår oxå, satt hemma själv å hade såååå tråkigt, så ringde runt till lite polare.. så fick hänga med på nån hemmafest som visade sig vara ett förkrök.. så for  runt lite överallt å hamnade tillslut på lokahaket här hemma med brorsan och company..


Åh fyfasen vad skönt att inte behöva vara ett av alla dessa fyllon!


Ska vara lite negativ oxå.. eller fick lite badnews..

Hade sett fram emot skatten.. tänkte att de kommer ju bli helt perfekt, lagom till bebis kommer får man lite extra pengar.. men ack så fel jag hade..

får betala tillbaka 2500 det var ju som ett slag i ansiktet :( skit trist!


Som tur är har jag ju varit flitig å sparat pengar, som egentligen skulle gå till bebis.. men nu får jag ta lite där å betala tillbaks på skatten ..

Presentation


Ensamstående mamma, till världens vackraste Wille ♥

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Pojke eller Flicka?
 Pojke
 Flicka

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards